Hackers och Crackers

Att vara hackare

Att vara hackare, eller en Hacker som det heter internationellt, är något som kan vara både på gott och ont. Dock har detta blivit en synonym för något illegalt och står som ett stort hot i samhället. Oftast är det tyvärr på det viset också. Här handlar det allt för många gånger om en ljusskygg individ, som på något sätt olagligen går in på en plats för att stjäla information. Anledningen till detta är bottnars sig oftast i två olika faktorer. Det ena är att de vill tjäna pengar på att stjäla personliga uppgifter. Det andra är att de vill sprida information i syfte att göra livet eller arbetet osäkert för andra. Det finns även en tredje anledning till att någon hackar en plats på nätet. Detta är då i syfte att plantera ett spionprogram eller att helt enkelt plantera ett virus som förstör samt sprider sig i datorer och nätverk.

Nu finns det som tur är en positiv och ljus sida av att vara en Hacker också. Detta handlar då om att du gör detta i syfte att plugga igen de eventuella fel som finns i ett nätverk eller datorsystem. I det fallet är du då den som anlitas av företagen för att hjälpa dem kunna stå emot attacker från mera elaka personer. Nu kommer det förvisso att vara så att det också finns en grå del av denna verksamhet. Detta är då den som vill påvisa fel i ett system för att sedan få arbetet med att plugga igen detta hål. Det är egentligen en olaglig verksamhet, men den kan också vara positiv om det leder till rätt resultat.

De som crackar ger dig gratis spel

Något som många är stormförtjusta i, är att kunna finna massor av spel till sin dator på nätet. Så länge detta rör sig om demos och gratisspel är det inget problem. Det kommer dock att vara väldigt svårt för en 12-17 åring att motstå en gratis komplett version av Counter Strike eller GTA. I det fallet är det Crackers som är i farten. Här får olika grupper inom detta område spelen levererade till sig. Efter detta tar de bort eventuella kopieringsskydd, samt modifierar starfilen till spelet så att detta fungerar utan lösenord eller originalskivan. Detta är ett olagligt sätt att ladda hem och installera dina spel. Här är det bättre att du köper ditt spel som original, och får på så sätt även handboken för spelet.