Piratkopior och torrentsidor

Vad klassas som piratkopior och torrentsidor?

För att något ska klassas som en piratkopia, så kommer det att finnas en copyright på denna produkt. Detta medför då att den inte är tillåten att kopieras eller distribueras vidare utan avtal och tillstånd med tillverkaren. Här kommer det dock att vara olika skydd på olika produkter. I det fallet kan det även finnas de som går under olika licenser. Inom detta område finns det något som kallas för Open Source. I det fallet kommer det vara möjligt att både förändra produkten samt distribuera och sprida den vidare. Andra saker som finns är gratisversioner och demo. Dessa är också tillåtna att spridas på nätet. Det som räknas som en piratkopia är det copyrightskyddade eller upphovsrättsskyddade materialet som sprids olagligen på nätet gratis.

Då det kommer till torrentsidor så är detta platser på nätet som samlat in länkar till alla de olika saker som finns att ladda hem på nätet. Egentligen är det inte de som samlar in länkarna, utan helt enkelt grupper eller privatpersoner som lägger in nedladdningsbara torrentar på dessa sidor. Här handlar det också tyvärr oftast om olagligt och kopierat material. I det fallet har det blivit mycket hårdare kontroll på nätet. Här upptäcks fler och fler som ägnar sig åt denna verksamhet, samt även de som laddar hem olagligt material. Nu kommer det dock även att finnas de torrentsidor som är helt lagliga, men detta är de som du måste betala för att ha tillgång till.

När torrentsidor är lagliga

När du vill vara den som kan ladda hem torrentar från torrentsidor helt lagligt, kommer det även att finnas sådana för dig. Dock kommer det vara färre människor som känner till dessa än de som vet var de olagliga finns. Något som också kommer att kunna jämföras med torrentsidor är också de som erbjuder livestreaming. I och med att torrentsidor ofta erbjuder nya filmer och musik gratis, så har det skapats en marknad för den lagliga verksamheten inom detta. I det fallet handlar det då om företag som erbjuder musik och film för livestreaming till ett mycket billigare månadspris än vad kanske bara 2 nya filmer skulle ha kostat. Här finner du då allt och kan se hur många filmer du vill per månad helt lagligt.