Så skyddar du dig på nätet

För att idag vara säker som användare av Internet så kommer det att krävas ganska så mycket. Detta är tyvärr något som många bortser från. Det mesta av det är inget nytt, utan har funnits under mycket lång tid. Detta är dock något som blivit mycket viktigare, då det idag egentligen finns hot från alla håll. Här handlar det inte bara om företag som blir attackerade, utan detta har även kommit ned till den enskilda individen. Idag är du helt enkelt utsatt för spioneri från alla håll. Här är det onda makter som vill åt dina personliga uppgifter, samtidigt som du står under en ständig kontroll av myndigheter och olika organisationer. Är det så att du ägnar dig åt det som anses som olagliga aktiviteter på nätet, kommer du att vara den som är i behov av mera skydd.

Naturligtvis ska du inte utföra olagliga handlingar på nätet och de som gör detta ska ha ett straff. Ja, visst ska lagen upprätthållas, men ibland är det svårt att skilja på rätt eller fel och vad som är tillåtet och förbjudet. Det handlar helt enkelt om att du kan vara på semester och lägga ut en kommentar på Facebook. Helt plötsligt var detta inte tillåtet i det landet och du kan befinna dig i en mycket svår situation. Det finns dock olika sätt att skydda dig mot allt. Här handlar det då om virusskydd, att inte publicera sin personliga information på osäkra platser samt vissa gånger se till att du är anonym.

Så blir du anonym på nätet

Om du vill vara den som surfar på nätet och vill bli så anonym som möjligt, kommer detta att betyda ett behov av tjänster. Dessa tjänster kommer vanligtvis att vara något du får betala för om du vill ha en högra kvalitet. Här handlar det då om något som kallas för VPN. Detta består av ett nätverk med massor av olika servrar. Här kommer du anslutas till en server av ditt eget val som kan befinna sig i ett helt annat land. Här krypteras även trafiken så till den grad att de som erbjuder tjänsten i vissa fall inte ens kan avkoda detta. När någon sedan kontrollerar var du surfar ifrån, kommer du att visas med en IP-adress från det land du har valt och inte den riktiga.

Skydda dig mot attacker och virus

När du vill skydda dig från stöld av personlig information, koder, lösenord och intrång i din dator samt alla de virus som finns på nätet. Då kommer du att vara i ett behov av bra virusskydd. Här finns det allt från enkla till mycket avancerade. Det finns de som kallas för Internet Security vilket är ett paket där allt ingår. Sedan finns det de som bara kallas för antivirus, vilket idag egentligen inte alls är tillräckligt skyddande. Hur som helst ska du alltid köpa ett bra skydd även om dessa finns att ladda hem på många sajter. Här handlar det dock om piratkopior, vilket är helt olagligt att ladda hem och använda.